Valokuvaus

Ensimmäisen oman digikameran ostin vuonna 2003. Sen jälkeen kuvia on tullut vaihtelevalla välillä. Kalustoa tuli päivitettyä paremmaksi viime vuosina ja Koronapandemian aikaan kuvia tuli paljon enemmän. Ja sen jälkeen taas vähemmän, vaihdellen.

Kuvaustapa on melko satunnainen, usein melko lailla suunnittelematon tapahtuma. Yleensä valaistus on vallitsevan valon käyttöä. Salamaa ja muuta valaistusta on niitäkin olemassa, mutta ne kaivetaan esiin lähinnä henkilökuvaukseen.

Tänne on tehnyt mieli lähteä jo jonkun aikaa. Nyt siihen tarjoutui sopiva tilaisuus ja paikalla olikin sopivasti paljonkin tietämystä ja turinointia aiheesta.

Kiitoksia sinne vielä kaikesta!

Kuvia 20-vuotta, maksimissaan yksi kuva kuussa vuosilta 2003 toukokuusta 2023 toukokuuhun.

Tarkoituksena on havaita kuvien avulla sitä, olenko kehittynyt valokuvaajana näiden vuosien aikana. Onko niissä jotain toistuvaa teemaa? Miten värien ja valojen hallinta onnistuu? Löytyykö jotain huvittavaa? Miten rajaaminen kehittyy, muuttuu.

Kuvat on valikoitu seuraavasti:

Kuviin on vuosien aikana vaikuttanut eri asiat, eri henkilöt. Osa henkilöistä tahtomattaan ja tietämättään (etenkin 2003), osa täysin tiedostaen ohjeita ja kannustusta antaen.

Kiitoksia: Kuvavirran Kari (harmillisesti menehtynyt), Mika, perhe ja muut, jotka ovat tarjonneet apua tai pyytäneet kuvaamaan.